WhatsApp-pikaviestipalvelua käyttäviin älypuhelimiin on tehty isku, jossa puhelimiin on tartutettu vakoiluohjelma, uutisoi muun muassa Ars Technica.

Iskussa on hyödynnetty WhatsAppin puhelu-toimintoa. Hakkerit soittivat WhatsAppia käyttäviin älypuhelimiin. Vakoiluohjelma tarttui, vaikka käyttäjä ei olisi vastannut puheluun.

Vakoiluohjelma on tunnistettu israelilaisen teknologiayritys NSO:n Pegasus-vakoiluohjelmaksi. Se käyttää kameraa ja mikrofonia sijainnin ja viestien tietojen selvittämiseksi, kirjoittaa Engadget.

WhatsApp-sovellus lopettaa toimintansa kaikissa Windows-puhelimissa tämän vuoden lopussa. Myös hakkerit taisivat tietää tämän, sillä vakoiluohjelma tartutettiin vain iPhone- ja Android-puhelimiin.

Rikollisia ei ole vielä saatu kiinni, mutta Engadgetin mukaan kyseessä saattaa olla Lähi-idän maa, joka koettaa tiukentaa ihmisoikeuksiinsa liittyvän kritiikin valvontaa.

WhatsApp-palvelun edustaja on kertonut, että yhtiön tutkijat löysivät haavoittuvuuden jo aiemmin tässä kuussa. Haavoittuvuus löydettiin WhatsAppin ääntä reaaliajassa siirtävästä ip-puheesta eli voipista.

WhatsApp-haavoittuvuutta alettiin korjata perjantaina julkaistun päivityksen kautta.