Kirjoitimme torstaina, että Google aikoo jatkossa mahdollistaa Chrome-selaimen välilehtien ryhmittämisen. Ryhmittämisen avulla esimerkiksi samaa aihetta käsittelevät välilehdet voi ryhmittää saman kansion ja värikoodin alle.

Ryhmittämisominaisuus ei itsessään säästä tilaa, vaan ryhmien nimet vievät jopa enemmän tilaa yläpalkista, kuten Googlen demovideo havainnollistaa. Ehkä tästä syystä Google on nyt julkaissut päivityksen, jonka avulla välilehdet voidaan tiivistää nipuiksi, Techradar kirjoittaa.

Tiivistäminen tapahtuu napauttamalla välilehtiryhmän kuvaketta. Kaikki ryhmän välilehdet taittuvat kasaan yhden kuvakkeen alle. Kun kuvaketta napauttaa uudelleen, välilehdet laajentuvat.

Niputettavien välilehtien ominaisuus on testattavana Chromen Canary-versiossa. Käyttäjän tulee varmistaa, että käytössä on Chrome Canary 85.0.4148.0. Selaimen käynnistämisen jälkeen osoiteriville syötetään osoite: chrome://flags/#tab-groups-collapse. Oikealla olevasta pudotusvalikosta valitaan ”käytössä”. Tämän jälkeen Chrome käynnistetään uudelleen, ja uuden ominaisuuden pitäisi olla käytössä.