LG:kin on huomannut, että oluttrendi sen kun jatkaa kasvamistaan. Kuluttajille on ollut jo aiemmin tarjolla kotikäyttöön erilaisia paketteja oluen valmistukseen. LG lupaa kuitenkin tehdä oman oluen valmistuksesta vaivatonta.

LG ilmoitti eilen tuovansa markkinoille automatisoidun olutkoneen, jolla on mahdollista valmistaa olutta kotiolosuhteissa – kontrolloidusti. LG esitteli HomeBrewia Iltalehdelle CES-messuilla, raportoi Iltalehti.

Myös Mikrobitti on messuilla paikan päällä.

HomeBrew toimii kapseleilla kapselikahvinkeittimien tapaan. Kapselit sisältävät muun muassa maltaita sekä hiivaa. Oluen valmistamiseksi ostetaan erillinen valmistuspaketti, joka sisältää kaiken tarpeellisen. Kolme kapselia sijoitetaan koneen yläosaan ja laite hoitaa loput.

Oluen valmistamiseen tarvitaan täyttöpakkaus. Janiko Kemppi

HomeBrew yhdistetään langattomaan verkkoon ja oluen valmistumista voi seurata puhelinsovelluksen avulla. Laitteen tekoäly seuraa, millaiset olosuhteet valmistuvalla oluella on ja tekee sen perusteella automaattisia säätöjä.

Tarjolla on aluksi viisi erilaista olutlaatua: American IPA, American Pale Ale, English Stout, Belgian Witbier sekä Czech Pilsner.

Olutta voi valmistaa kerralla enintään viisi litraa ja sen valmistumisaika on kahdesta kolmeen viikkoon

Kun olut on valmista, sen voi valuttaa hanan kautta kylmänä ja juontivalmiina lasiin. Oluen valmistuksessa puhtaus on erityisen tärkeää. HomeBrew puhdistaakin itse itsensä automaattisesti kuuman veden avulla.

LG ei ole vielä tiedottanut tarkemmin laitteen hinnasta. Tarkkaa tietoa ei ole myöskään siitä, milloin laite tulee myyntiin. LG:n edustaja kertoi Iltalehdelle, että Pohjoismaiden julkaisusta ei ole vielä tietoa.

Lue myös: