Noveto Systems on esitellyt Soundbeamer-kaiuttimen, jonka kerrotaan olevan ensimmäinen äärimmäisen suuntaavaa ääntä tuottava kuluttajatuote. Idea itsessään ei ole varsinaisesti uusi, mutta aivan vastaavan tason laitetta ei ole aiemmin ollut tarjolla kuluttajille, AP kertoo.

Tavalliselta bluetooth-kaiuttimelta vaikuttava Soundbeamer kätkee sisäänsä huippuluokan tekniikkaa. Se mittaa tarkasti missä käyttäjän korvat ovat ja lähettää ultraääntä hyödyntämällä ääntä vain niihin. Vieressä istuvalle kaverille musiikki tai peliäänet eivät kantaudu.

Soundbeamerin tuotepäällikkö Ayana Wallwater kuvailee kokemusta uskomattomaksi, etenkin jos liikkuu edestakaisin äänikentästä sisään ja ulos. Soundbeamerin saa myös säädettyä seuraamaan kuuntelijaa.

Yhtiön toimitusjohtaja Christophe Ramstein pitää Soundbeameria vallankumouksellisena innovaationa, jota on jopa vaikea kuvailla sanoin. Etsiessään vertailukohtia tekniikan historiasta Ramstein keksi vain yhden mahdollisuuden: mp3-soittimet suuren kansan tietoisuuteen tuoneen iPodin. Ramstein uskoo suuntaavien kaiuttimien pystyvän mullistamaan maailmaa vastaavalla tavalla.

Tekniikan kehitys on vienyt aikansa ja jatkuu edelleen. Yhtiö lupaa ”pienempää ja seksikkäämpää” versiota Soundbeamerista markkinoille vuoden 2021 joulumarkkinoille.