Riot Games on e-urheilun vakionimi, onhan yhtiön käsialaa muun muassa yksi kilpapelaamisen legendaarisimmista peleistä, League of Legends.

Kun Riot Games tekee jotain uutta, siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

Nyt Riot on puskemassa ulos uutta kilparäiskintää, Valorantia. Se on yhdistelmä Counter-Strike: Global Offensivea sekä Overwatchia – eli peli on kiivasta, tuliasepainotteista toimintaa, mutta jokaisella sankarilla on omia erikoisjippojaan.

Valorant on edennyt suljettuun beetavaiheeseen, mutta sisään pääseminen ei onnistukaan ihan tuosta vain. Kutsuja ei nimittäin jaella postituslistalla, vaan niitä pudotetaan sen perusteella, onko vaivautunut katsomaan Valorant-striimejä.

Ilman omaa aktiivisuutta on siis käytännössä mahdotonta saada kutsua himoittuun beetaan.

Ensimmäisenä on luotava tunnus Riot Gamesiin, jos sellaista ei vielä ole. Tämän lisäksi on kirjauduttava Twitch-suoratoistopalveluun.

Riot- ja Twitch-tilit on myös linkitettävä keskenään, sillä ilman tätä ei kutsua putoa. Sen jälkeen on katsottava Valorantin suljettua beetaa käsitteleviä striimejä Twitchissä.

Kaikki striimaajat, joilla on itsellään pääsy Valorantiin voivat jakaa beetakutsuja omissa Valorant-striimeissään. Mahdollisuudet saada kutsu ovat siis merkittävästi paremmat kuin mitä ne olivat vielä hetki sitten, kun Riot vielä valitsi käsin, ketkä striimaajista voivat kutsuja jakaa ja kuinka monta.

Riotin mukaan kutsun saa katsontamäärän perusteella. Mitä pidempään striimejä katsoo, sitä todennäköisempää on kutsu saada. Riot sanoo, että arviolta parin tunnin katselulla pitäisi jo lykästää, mutta koska kyse on arpaonnesta, joitakuita onnistaa jo aiemmin kun taas toisia vasta merkittävästi myöhemmin.

Lisätietoa löytyy Valorantin blogista.

Onnea matkaan.