Axios kertoo, että valtiovallat ovat vaatineet Netflixiä poistamaan palvelustaan sisältöä, tai muuten ei hyvä heiluisi.

Nyt suoratoistojätti kertoo, milloin se on vaatimuksiin suostunut.

Netflix suostuu käsittelemään sensuurivaatimuksia vain, jos valtio jättää asiasta kirjallisen anomuksen. Silloinkin Netflix pyrkii neuvottelemaan asiasta kyseisen valtion kanssa, ja vasta jos yhteisymmärrykseen ei päästä, Netflix suostuu poistamaan palvelustaan sisältöä.

Kaikkiaan Netflix on joutunut tottelemaan sensurointipyyntöjä vain yhdeksän kertaa koko 23 vuotiaan olemassaolonsa aikana. Kaikki näistä ovat tapahtuneet vuoden 2015 jälkeen. Netflix tosin aloitti suoratoistopalvelunsa laajentamisen kansainväliseksi vasta vuonna 2010, joten käytännössä vasta sen jälkeen sensurointikysymys on ollut ajankohtainen.

Singapore on vaatinut Netflixiltä viittä sensuuritoimenpidettä. Uusi-Seelanti, Vietnam, Saksa ja Saudi-Arabia ovat kukin penänneet poistotoimia yhden kerran.

Singaporea on muun muassa kismittänyt amerikkalainen komedia, jossa kannabiksen käyttöä ollaan esitetty humoristisessa valossa. Singaporessa pössyttely on tiukasti kiellettyä, joten komedia sai lähteä.

Tämän lisäksi Singapore on ehtinyt tänä vuonna lähettää Netflixille jo ensimmäisen sensuurivaatimuksensa. Valtio haluaa kitkeä näkyvistä brasilialaisen The Last Hangover -komedian.

Saudi-Arabia puolestaan närkästyi koomikko Hasan Minhaj’n Patriot Act -standup-esityksestä. Minhaj ei niellyt saudien selittelyä siitä, kuinka journalisti Jamal Khashoggi sattui katoamaan käydessään Saudi-Arabian suurlähetystössä. Saudi-Arabia puolestaan ei katsonut hyvällä sitä, että tällaista valtioon käyvää kritiikkiä esitetään heidän maassaan.

Kiinaan Netflix ei ole edes yrittänyt laajentua.