Vastaisuudessa kuka tahansa kehittäjä voi myydä pelejään Steamin kautta, kunhan ensin täyttää vaadittavat kriteerit.

Valve kutsuu uutta järjestelmää nimellä Steam Direct ja se korvaa Steam Greenlight -äänestyspalvelun, jossa käyttäjät saattoivat äänestää pelejä, joita nämä halusivat mukaan palveluun.

Steam Direct -palvelun on tarkoitus helpottaa pelikehittäjien ponnisteluja saada omaa tuotantoaan myyntiin Steamiin. Idea on se, että uusi pelikehittäjä maksaa Valvelle takaisin saatavan maksun sekä täyttää tarvittavat henkilö- ja verotiedot. Prosessi on samanlainen kuin tilin avaus pankissa, Techspot selventää.

Maksun tarkoituksena on hillitä roskapelien tulvaa. Vastaavanlaista ongelmaa on havaittu myös Steam Greenlight -palvelussa, jossa pelikehittäjät ovat voineet lahjoa yleisöä antamaan ääniä, minkä seurauksena Steamin pelikauppa on täyttynyt roskasta ja kelvottomista kyhäelmistä.

Maksun suuruudeksi Valve kaavailee sopivaa tasapainoa 100 dollarin ja 5000 dollarin väliltä. Lopullista summaa ei ole lyöty lukkoon, mutta tarkoituksena on saada mahdollisimman moni pelikehittäjä kiinnostumaan Steam Direct -palvelusta.

Steam Direct -palvelu on tarkoitus julkaista myöhemmin tänä keväänä.