Valve on estänyt ”kouluammuntasimulaattori” Active Shooterin julkaisun omistamallaan Steam-alustalla.

Kyseessä oli Revived Gamesin kehittämä ja Acidin julkaisema, mauttomaksi arvioitu räiskintä, jossa pelaaja saattoi valita puolensa: kouluampujan sijasta puikkoihin pääsi myös poliisina. Törkypeliksi kutsuttu luomus onnistui keräämään runsaasti kyseenalaista julkisuutta, mikä lopulta sai Valven toimimaan.

Valven mukaan kehittäjästudion ja julkaisijan takaa löytyy sama henkilö, Ata Berdiyev, jota yhtiö kuvailee trolliksi.

Valven mukaan Berdiyevin historiaan mahtuu lukuisia väärinkäytöksiä, kuten tekijänoikeusrikkomuksia sekä asiakkaiden harhauttamista. Lisäksi Berdiyevin epäillään manipuloineen peliarvioita, Neowin kirjoittaa.

Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että Berdiyev pomppaa pintaan kuin korkki uuden yrityksen taakse piiloutuneena. Valven mukaan se ei aio tehdä yhteistyötä sellaisten ihmisten kanssa, jotka käyttäytyvät epäkunnioittavasti Valvea tai asiakkaitaan kohtaan.

Valvelta luvataan myös, että laajempi keskustelu Steamiin hyväksyttävän sisällön luonteesta käydään myöhemmin. Valve on aiemmin päätynyt poistamaan Steamista Berdiyevin kehittämän Piccled Ricc -pelin, jota syytettiin räikeästä tekijänoikeuksien rikkomisesta.