Valvelta odotetaan yhä ilmoitusta tarinavetoisen Half-Life-räiskintäpelisarjan kolmannesta osasta. Valve ilmoitti kuin ilmoittikin uudesta pelistä DotA 2 Championship -tapahtuman toisen päivän viimeisen ottelun jälkeen, mutta kyseessä ei suinkaan ollut Half-Life 3, vaan DotA:aan perustuva korttipeli ”Artifact”.

Valven Artifactista julkaisema kiusoitteluvideo ei vielä paljon lopullisesta pelistä kerro, mutta sen verran on jo tiedossa, että kyseessä on korttipeli, joka perustuu DotA:n (Defence of the Ancient) maailmaan, Techspot kirjoittaa.

Peliä on tarkoitus pelata kolmella laudalla ja se on luonteeltaan enemmän Clash Royalen kuin Hearthstonen kaltainen. Artifact on tarkoitus julkaista joskus ensi vuoden aikana.

Valven ilmoitus on kuitenkin saanut pettyneet fanit purkamaan turhautumistaan Twitterissä. ”Jep, juuri tätähän kaikki odottivat Valvelta *pyörittelee silmiään*”, eräs käyttäjä kommentoi Valven ilmoitusta viitaten ilmeisesti Half-Life 3:een.

”Toivoisin, että Valve siirtyisi jälleen kehittämään pelejä”, eräs toinen kommentoi ilmoitusta. ”Onko tämä todellista? Ei tämä voi olla todellista”, kyselee kolmas. Techspotin julkaisemat esimerkkitviitit ovat julkaisun mukaan sieltä kesyimmästä päästä. Törkysanoilla ja alatyylillä terästetyt pahimmat purkaukset Techspot jätti julkaisematta.

Yleinen konsensus pelaajien keskuudessa tuntuu kuitenkin olevan se, että Valven tulisi kaataa rahaa mieluummin Half-Life 3:n kehitystyöhön kuin Hearthstone-klooniin, joka on suunnattu vain pienelle kohdeyleisölle, Techspot huomauttaa.

Artifact is the new #Dota card game from Valve. Check out our teaser we just revealed during The International. #TI7 https://t.co/ODoct5vkZL

— Artifact (@PlayArtifact) 9. elokuuta 2017