Valve on kehittämässä Steam Play-nimistä yhteensopivuustyökalujen pakettia, jolla Windowsille kehitettyjä pelejä voisi pelata myös Linuxiin perustuvalla SteamOS-järjestelmällä. Asiasta uutisoi Ars Technica.

Asia tuli ilmi, kun Reddit-käyttäjät huomasivat Steamin käyttöliittymän teksteissä piilotetun osion, jossa oli käyttämätöntä tekstiä Steam Play -ominaisuuteen liittyen. Tekstissä kerrottiin Steam Playn asentavan automaattisesti yhteensopivuustyökalut, joiden avulla voi pelata eri käyttöjärjestelmille kehitettyjä pelejä.

Lisäksi tekstissä mainittiin, että Steam Play tarjoaa virallisen tuen tietyille peleille. Muille kuin virallisesti tuetuille peleille ei luvata täyttä toimintaa, mutta käyttäjä voi itse kokeilla miten pelit toimivat uudella käyttöjärjestelmällä.

Valven tukema virallinen yhteensopivuustyökalu voisi Ars Technican mukaan auttaa Linuxin kehittämisessä myös pelien ulkopuolella. Mitä peleihin tulee, Steam Play voisi paikata SteamOS-järjestelmän puutteita, joista selkein on saatavilla olevien pelien vähyys Windowsiin verrattuna.

Steam Play-ominaisuuden julkaisuajankohdasta ei ole varmaa tietoa. Nyt paljastunut tekstinpätkä on ollut tiedostossa jo viime joulukuusta lähtien. Valve kuitenkin kertoi huhtikuussa tekevänsä kovasti töitä TeamOS-järjestelmän eteen ja tiedotti samalla, että tulossa on muitakin Linux-projekteja. Tarkemmin näistä projekteista ei kuitenkaan kerrottu.