Valve on päättänyt uusia Steam-pelikauppaansa. Osana muutoksia käyttäjä voi nyt suodattaa sisältöä entistä tarkemmin, jolloin pelien joukosta voi helpommin karsia ultraväkivallan ja seksuaalisen sisällön kyllästämät hengentuotteet.

PC Gamer kertoo, että kehittäjiä vahvasti kehotetaan luokittelemaan oman pelinsä sisältö mahdollisimman tarkasti. Jos tuotteesta löytyy väkivaltaa tai seksiä, se on siis tuotava ilmi, jotta käyttäjien filtterit voivat toimia luotettavasti.

Mikäli käyttäjä eksyy tällaisen pelin pariin, eteen lävähtää varoitusikkuna, jossa käyttäjältä kysytään haluaako hän varmasti jatkaa arveluttavaa sisältöä sisältävälle sivulle.

Samaan syssyyn Valve teki käyttäjilleen palveluksen määrittelemällä trollaamisen luonteen, jotta riivajaiset eivät pääse pälkähästä kysymällä ”no mitä nyt on trollaaminen?”. Jatkossa kiusanhenkien karkoittaminen sujuu siis sutjakammin.

”Steamissa jotkin tahot pyrkivät ainoastaan ärsyttämään ihmisiä jollakin mitä me kutsumme ”pelin muotoiseksi tuotteeksi” (eli karkeasti tehty ohjelmankaltainen asia jota juuri ja juuri voidaan teknisesti kutsua videopeliksi mutta 99,9% ajasta ei ole mitään mitä kukaan kutsuisi hyväksi)”, Valve luonnehtii blogissaan.

”Jotkin trollit yrittävät huijata ihmisiltä näiden Steam-omaisuutta, toiset etsivät tapoja kerätä vähän rahaa erilaisin Steam-avainten käyttöön liittyvin kikkailuin, ja jotkut vain pyrkivät kylvämään eripuraa”, Valve kuvaa.

”Nämä tahot eivät todellisuudessa ole kiinnostuneita toimimaan hyväntahtoisesti kehittääkseen tai myydäkseen pelejä sinulle, tai ylipäätänsä kenellekään”, Valve kuittaa.