Maltalainen Insel Games on pieni pelistudio, joka kehittää verkkomoninpelejä. Se sai Valvelta kenkää pelipalvelu Steamista jäätyään kiinni positiivisten peliarvioiden tehtailemisesta. Studion toimitusjohtaja oli nimittäin kehottanut firman työntekijöitä menemään Steamiin ja antamaan Inselin omille peleille hyvät pisteet.

Ymmärrettävästi Valve ei tällaista kikkailua hyvällä katso.

Ars Technica kertoo, että Inselin toimitusjohtajan alaisilleen lähettämä viesti vuosi Redditiin. Siinä kehotettiin ostamaan peli, antamaan arvio ja palauttamaan peli, jotta työntekijä saisi rahansa takaisin.

”En tietenkään voi pakottaa ketään kirjoittamaan arviota (saati sitten mitä arvioon kirjoitetaan), mutta ei minun pitäisi tarvita näin tehdäkään”, pomo toteaa viestissään.

”Arvioiden merkityksen vähätteleminen tulee viime kädessä maksamaan työpaikkoja. Jos [Wild Busters] epäonnistuu, Insel epäonnistuu… ja sitten kenelläkään meistä ei ole töitä ensi vuonna.”

Valve tutki tietovuodon todenperäisyyttä ja kertoi, että ”havaitsimme sopimatonta käytöstä lukuisilta Steam-tileiltä, joita hallitsee tämän pelin julkaisija. Julkaisija vaikuttaisi käyttäneen useita Steam-tilejä kirjoittaakseen omista peleistään positiivisia arvioita. Tämä on selkeä arviointikäytäntöjemme rikkomus, ja jotain mihin suhtaudumme hyvin vakavasti”, Valve kirjoittaa.