Steam Greenlight -palvelun seuraaja Steam Direct vaatii vain sadan dollarin palautettavan sijoituksen per peli.

Kyseessä on erittäin suuri kädenojennus indiekehittäjille, jotka eivät kieriskele rahassa. Jos ”pääsymaksu” Steamiin olisi asetettu liian korkeaksi, olisi se saattanut karkottaa kaikkein pienimmät indiestudiot.

Samaan lopputulokseen päätyi mietintämyssynsä riisunut Valve, jonka edustajan mukaan olemassa oli lukuisia perusteltuja näkökantoja koko hintaspektrin laajuudelta. Alun perin Valven suunnitelmissa oli sijoittaa pelikehittäjiltä vaadittava maksu sadan dollarin ja jopa 5000 dollarin välimaastoon.

Pitkään Valvella pyöriteltiin 500 dollarin summaa, mutta rakentava keskustelu yhteisön kanssa sai yhtiön muuttamaan mielensä. Valven mukaan sen yhteisön kanssa käymä keskustelu antoi ajattelemisen aihetta: onko mitään järkevää estettä sille, ettei maksu olisi mahdollisimman alhainen?

Valve myöntää, että eteen tulee vielä ongelmia, kun Steam Direct virallisesti julkaistaan. Pelitulvan karsinnassa auttaa ainakin Steam-pelikaupan algoritmit, jotka osaavat erotella jyvät akanoista, Neowin kirjoittaa. Steam Directin julkaisupäivä on tarkoitus paljastaa myöhemmin.