Valven pomo Gabe Newell on yksi pelialan legendoista. Newell piti eilen Redditissä AMA:n eli Ask Me Anything -session, jolloin häneltä saattoi kysyä mitä vain. Newell oli tuttuun tapaansa varsin rehellinen vastauksissaan.

Kuten arvata saattoi, erittäin suositun Half-Life -pelisarjan jatkosta ei informaatiota kuitenkaan herunut. Ars Technicakin kertaa, että Newell kollegoineen on väistänyt kaikki Half-Life 3:een liittyvät kysymykset jo vuosien ajan.

Jotain pelisarjaan liittyvää Newell kuitenkin paljasti.

”Half-Life on minulle hankala pala, koska olin mukana niin suuressa osassa peliä koskevia päätöksiä, ja sen vuoksi sitä on vaikea nähdä muuna kuin sarjana asioita joita kadun”, Newell sanoi.

”Kun on mukana kehittämässä peliä, kaikesta tulee kompromissien tekemistä. Kaikki pelissä oleva sisältö on päässyt mukaan koska jotain muuta ei ole päässyt. Half-Lifen kohdalla nämä uhraukset ovat henkilökohtaisempia lukuisista syistä”, Newell selvensi.

Newell ei vahvistanut vieläkään onko uusi Half-Life -peli kehitteillä, mutta lähelle päästiin. Kun Newelliltä udeltiin onko Valve työstämässä uutta nimikettä joka sijoittuisi Half-Lifen ja Portal-sarjan maailmaan, vastaus oli yksi sana: ”Jep.”

Newell sanoi myös, että kyseessä on täyspitkä yksinpeli, eikä siis vain lyhyt lisäosa johonkin aiemmin julkaistuun, ja että se käyttäisi Source 2 -pelimoottoria.

Newell vahvisti myös, että Valven yhteistyö elokuvantekijä J.J. Abramsin kanssa ei ole päättynyt, vaikka projekteista ei ollakaan vuosiin meteliä pidetty.

Ne ovat tulossa”, Newell kirjoitti.

Tästä voi helposti vetää johtopäätöksen, että Valve ja Abrams ovat suunnittelemassa ainakin kahta elokuvaprojektia. Sekä Newell että Abrams ovat aikoinaan vihjailleet, että elokuvat saattaisivat sijoittua Half-Lifen ja Portalin ympäristöihin.

Newell myönsi myös yhtiön kiinnostuksen vr-pelin tekemistä kohtaan. Newellin kommentti itse asiassa käytti monikkoa – Valven vr-pelit – mikä viittaisi siihen, että useampikin projekti on työn alla.

Koko AMA on luettavissa täältä.