Haluaisitko lisäturvaa kotipihalle tai mökille? Mikrobitin toimittajan naapurustossa oli käynnissä murtoaalto, mikä kannusti häntä hankkimaan riistakameran valvomaan tonttia.

Mutta jotta hieno kamera voisi lähettää kuvia tai videota käyttäjälleen, se tarvitsee nettiyhteyden. Harva wlan-verkko yltää jopa satojen metrien päähän, tontin nurkassa kyhjöttävän kameran saataville.

Valittu kamera toimi 3g-verkossa, joten sitä varten tarvittiin oma liittymä. Koska tilanne oli päällä, kameraan pohdittiin aluksi prepaid-liittymää ja pysyvää ratkaisua suunniteltaisiin sitten ajan kanssa.

Mikrobitti kävi läpi erilaisia iot-laitteille ja kameroille sopivia liittymiä, joiden kuukausikustannus olisi mahdollisimman järkevä. Lue koko vertailu täältä.

Operaattorit ovat pikkuhiljaa heränneet iot-aikaan, tosin aika hitaasti siihen nähden minkä verran iot-vallankumousta on rummutettu mediassa. Kaikilla operaattoreilla on nykyään erilaisia laitenetti- ja miniliittymiä.

Tarjontaa on valtavasti, ja oikea vaihtoehto on usein tapauskohtainen.

Turvakameraan valittiin lopulta olemassa olevan sopimuksen takia DNA:n laiteliittymä, vaikka samalla hinnalla olisi saanut myös kattavamman ratkaisun kilpailijalta. Liittymälle tuli hintaa euro kuukaudessa, joskin tässä tapauksessa päätettiin pärjätä vain sähköpostiin tulevilla hälytyksillä. Kamera on kuitenkin kiinteässä paikassa ja operaattorin peitto on kyseisellä paikalla ollut parin vuoden ajan erittäin hyvä.

Lue myös: