Apple on saanut niskaansa kaksi oikeusjuttua, kun kävi ilmi, että yhtiö hidasti tahallaan vanhempien iPhone-mallien toimintaa. Apple perusteli temppua kuluttajien edulla, oikeuskanteet nostaneet tahot syyttävät yhtiötä huijauksesta.

Kirjoitimme aiemmin Los Angelesissa asuvan miehen nostaneen joukkokanteen Applea vastaan. Kaliforniassa nostetun kanteen perusteena on se, että Applen olisi tullut pyytää iPhone-älypuhelimien hidastamiseksi lupa käyttäjiltä. Lisäksi hidastuksen olisi tullut olla asiakkaalle valinnainen toimenpide.

Toinen kanne Applea vastaan on nostettu Chicagossa. Kyseisessä kanteessa Cupertinon jättiläistä syytetään petollisesta toiminnasta. Kanteen mukaan Apple pimitti kuluttajilta olennaista tietoa, kun se jätti kertomatta, että julkaistu päivitys heikentää iPhone-älypuhelimien suorituskykyä.

Applen käytännöt rikkovat kanteen mukaan Illinoisin, Indianan sekä Pohjois-Carolinan osavaltioiden kuluttajalakeja, jotka on laadittu turvaamaan rehellisen liiketoiminnan periaatteita ja käytäntöjä, Engadget kirjoittaa.

Applen mukaan yhtiön julkaisema päivitys hidastaa vanhempia iPhone-älypuhelinmalleja. Toimintaa perustellaan sillä, että ajan myötä litium-ioni-akku menettää tehoaan, mikä saattaa johtaa puhelimen äkilliseen sammumiseen kovan rasituksen alaisena esimerkiksi kylmässä ulkoilmassa.