Googlen uusi musiikkipalvelu YouTube Music sekä videopalvelu YouTube Premium ovat nyt käytettävissä myös Suomessa, YouTuben blogissa kerrotaan. Nimensä mukaisesti palvelu perustuu YouTuben nykyiseen sisältöön, mutta tarjolla on myös paljon muuta kuten viralliset albumit, singlet, live-esiintymiset ja tietysti musiikkivideot.

YouTube Musiciin pääset tästä, YouTube premiumiin tästä linkistä.

Markkinajohtaja Spotifyn tapaan YouTube Music panostaa suosittelujärjestelmiin, joita ilman nykyisessä suoratoistopalveluiden runsaudenpulassa navigointi olisi työlästä. Tarjolla on niin perinteisiä kuunteluhistorian perusteella toimivia suosituksia kuin genrejen, tunnelmien ja toimintojen kuten juoksun ympärille rakennettuja valmiita soittolistoja.

Kokonaisuutena YouTube Musicin sovelluksen käyttöliittymä muistuttaa vahvasti pääasiallista kilpailijaansa.

Toisin kuin Spotify, YouTube Music lupaa etsiä myös ne kappaleet, joiden nimeä käyttäjä ei muista. Haulle voi syöttää esimerkiksi muistamiaan asioita kappaleen teemasta ja videota tai jopa lyriikoita, jotka voivat olla myös väärin muistettuja.

Tarjolla on lisäksi musiikin ja videoiden lataus laitteen muistiin sekä korjaus YouTube-käyttäjien ikuiseen ärsytyksenaiheeseen eli mahdollisuus laittaa videot soimaan taustalla tai näyttö suljettuna.

YouTube Premium (ent. YouTube Red) tarjoaa YouTuben omia alkuperäisiä videosisältöjä kuten sarjoja ja elokuvia.

YouTube Premiumin hinta on 11,99 euroa kuukaudessa ja se sisältää niin musiikin kuin videosisällötkin. Pelkän YouTube Musicin voi tilata 9,99 euron hintaan.

Nyt Suomeen saapuneet YouTube-palvelut ovat jatkoa Googlen Play Music -palvelulle. Googlen mukaan Play Music jatkuu nykyisessä muodossaan ainakin toistaiseksi, mutta ei lienee kaukaa haettu arvaus, että se saa myöhemmin väistyä uudemman tulokkaan tieltä. Nykyiset Play Music -asiakkaat voivat käyttää samoilla tunnuksilla myös YouTube Musicia, 2 euron kuukausittaisellä lisämaksulla myös Premiumia.

Päivitetty 19.6. klo 16:00: Korjattu viimeistä kappaletta. Play Music -tilaus oikeuttaa YouTube Musicin käyttöön, Premiumista on maksettava 2 euroa lisää.