Australian Sydneyssä vaikuttava 23-vuotias mies on saanut kahden vuoden ja kahden kuukauden tuomion myytyään varastettuja käyttäjätietoja Netflixiin ja muihin suoratoistopalveluihin, uutisoi ZDNet.

Australian poliisi aloitti tapauksen tutkimisen vuonna 2018, kun FBI oli ollut siihen yhteydessä. FBI oli selvittänyt WickedGen-nimistä verkkosivua, joka myi varastettuja kirjautumistietoja muun muassa Netflixiin, Spotifyhin ja Huluun. Australian poliisin tutkimuksissa kävi ilmi, että WickedGenin lisäksi mies pyöritti myös kolmea muuta verkkosivua.

Mieheltä takavarikoitiin maaliskuussa 2019 kotietsinnän yhteydessä kannettava tietokone sekä noin 35 000 Australian dollarin edestä kryptovaluuttaa. Kaikkiaan miehen hallussa olleiden varastettujen tietojen arvoksi katsottiin noin 1,65 miljoonaa Australian dollaria eli nykykurssilla noin 1,06 miljoonaa euroa.

Mies oli myynyt ainakin noin 86 000 tiedot, joilla hänen asiakkaansa pääsivät käsiksi suoratoistopalveluihin. Mies oli PayPalin kautta kerännyt myynneillään ainakin 680 000 Australian dollaria, eli yli 435 000 euroa.

Mies tuomittiin kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon sekä suorittamaan 200 tuntia yhdyskuntapalvelua.