Mashable kertoo, että huijarit ovat löytäneet tiensä myös Zoomiin. Käyttäjille lähetetään viestejä, joissa lukijaa pelotellaan potkujen saamisen mahdollisuudella.

Viesteissä pyydetään vastaanottajaa osallistumaan henkilöstönhallinnon kokouspyyntöön, jotta vastaanottajan kanssa voidaan keskustella töiden jatkumisesta.

Viesteissä on luonnollisesti linkki kokoukseen, joka todellisuudessa vie klikkaajan huijarin Zoomin kirjautumissivustoa matkivalle huijaussivustolle. Kun pelosta tärisevä käyttäjä yrittää kirjautua sisään, hakkeri nappaa käyttäjän tunnukset välistä ja sen jälkeen viskaa käyttäjän eteenpäin Zoomin oikealle sivulle, eikä tämä todennäköisesti tajua tulleensa höynäytetyksi.

Tietoturvatutkijoiden mukaan tällainen huijausviesti on löytänyt tiensä jo yli 50 000 vastaanottajalle.

Otollisinta maaperäähän näille viesteille on Yhdysvaltain kaltaiset maat, jossa potkut voidaan antaa yksinkertaisella ilmoituksella. Suomessa on asiat toisin, joten vaikka koronakriisi ja lomautuspelot saavatkin mielen pelkäämään työsuhteensa puolesta, näitä viestejä ei pidä missään nimessä klikata. Kannattaa mieluummin mennä selaimella suoraan Zoomin omalle sivulle ja kirjautua siellä sisään, sillä mahdolliset kutsut ja kokoukset löytyvät myös sieltä.