Googlen pilvipalvelussa Drivessa on havaittu kummallinen vika. Driven manage versions -versionhallinta ei nimittäin tunnista, päivitetäänkö vanhan tiedoston tilalle uusi samankaltainen dokumentti vai esimerkiksi haittaohjelma.

Versionhallinta on tarkoitettu mahdollistamaan uusien versioiden tallentaminen vanhojen, jaettujen tiedostojen tilalle. Ongelma on siinä, että palvelu ei näytä tiedoston esikatselutilassa tehtyjä muutoksia eikä hälytä epämääräisistä päivityksistä.

Kun Drive-tiedoston jakanut taho päivittää tiedoston uudella versiolla, käyttäjä saa tästä ilmoituksen. Jos käyttäjä lataa uuden version koneellensa, sen mukana tulevat niin päivitykset kuin mahdolliset haittaohjelmatkin.

Vanhan version tilalle on saatettu tallentaa esimerkiksi haittaohjelman sisältävä kissakuva, jonka käyttäjä huomaa vasta kun tiedosto on asennettu, Engadget kirjoittaa.

Erityisesti Googlen Chrome-selain näyttää luottavan kaikkiin Drivestä suoritettaviin latauksiin, vaikka virustorjuntaohjelmat huomaisivat niissä vikaa.

Asian huomasi järjestelmävalvoja nimimerkillä A. Nikoci, joka ilmoitti asiasta ensin Googlelle ja sen jälkeen The Hacker Newsille. Google ei ole paikannut aukkoa eikä kommentoinut asiaa.