Tiville toimitettiin ihmeteltäväksi kaksi Kiinasta tilattua usb-laturia. Kummassakaan ei ollut mitään erikoista, eikä varsinkaan mitään mikä olisi saanut epäilemään kehnoa laatua. Latureissa oli jopa asiaankuuluvat CE-merkinnät, eli ne noudattaisivat Euroopan markkina-alueen määräämiä turvallisuussäädöksiä.

Moinen lupaus taisi olla luovaa liioittelua, sillä toinen latureista oli posahtanut kesken iPhonen lataussyklin.

”Olin aiemmin käyttänyt laturia muun muassa langattomia nappikuulokkeita lataamaan. Reilu puoli vuotta ehdin sitä käyttää, ei se ole ehtinyt kerätä pölyä tai likaa tässä ajassa", laturit hankkinut Janne kertoo Tiville.

"Tällä kertaa kuitenkin pistin iPhone 7:n hörppimään virtaa. Meni vartti, ja kuului kumea pamahdus ja valot sammuivat”, Janne päivittelee.

”Yritin tietysti katsoa onko sulakkeissa vika, mutta varokytkin räpsähti saman tien uudelleen pois päältä, ja valot siinä samalla. Poimin taskulampun käteen ja lähdin etsimään mistä on kyse. Kauaa ei tarvinnut hakea”, Janne kuvaa.

Jannen iPhonea ladannut laturi oli sanonut yhteistyönsä irti. Mustunut ja vääntynyt muovi kertoivat karua kieltä laturin sisällä olleesta oikosulusta, ja on vain onnenkantamoinen, että räiskyvät kipinät eivät olleet sytyttäneet asuntoa tuleen.

Janne maksoi latureista 90 senttiä kappaleelta, postikuluineen.

”En ajatellut tilata enää kolmatta.”

Lähde: TIVI