Android-puhelimiin leviävästä haittaohjelmasta kirjoittaa Slashgear. Vaikka haittaohjelmia on onnistuttu menestyksekkäästi levittämään myös Googlen Play Storesta ladattavien sovellusten kyljessä, FluBot ilmeisesti valloittaa maailmaa aivan omia teitään, mutta käyttää hyväkseen Androidin avointa luonnetta.

Android-puhelimiin voi ladata sovelluksia mistä tahansa lähteestä, ja tätä FluBot käyttää hyväkseen. Uhri harhautetaan sivulle, josta haittaohjelma latautuu itsestään.

Avauksena käytetään viestiä, joka näyttää tulevan esimerkiksi Amazonilta tai joltakin kuriiripalvelulta. Mukana on linkki, jonka takaa voi muka seurata lähetyksen kulkua. Ja linkki vie sivulle, josta haitake latautuu puhelimelle.

Menetelmästä voisi sanoa, että taas apinaa koijataan: Jos sinulle ei ole tulossa mitään pakettia mistään, onko ihan pakko mennä kurkkimaan jonkin lähetyksen kulkua? Epärehellisen pikavoiton toivossako?

Uhrin koneelle päästyään FluBot ryhtyy varastamaan salasanoja ja muita arvokkaita tietoja sekä levittämään itseään. Haittaohjelma nuuskii tiensä uhrin osoitekirjaan, ja pian sukulaiset, ystävät ja kylänmiehet alkavat saada samanlaisia viestejä olemattomista lähetyksistä. Todennäköisesti jotkut heistä taas haksahtavat, ja niin riesa leviää kuin pahinkin kausiflunssa.