Verkossa leviää huijaus, jossa yritetään hyödyntää Iltalehden ja televisio-ohjelma Leijonan luolan tunnettuutta. Iltalehti varoittaa asiasta.

Huijarit ovat luoneet lähes identtisen version Iltalehden sivustolla näkyvästä jutusta, jossa näkyy vierellä myös ”tuoreimpien” uutisten lista. Linkit eivät kuitenkin vie Iltalehden oikeille sivuille, niin kuin ei mikään muukaan koko sivulla.

Sivusto voi vaikuttaa hyvin paljon aidoilta Iltalehden sivuilta, mutta sillä ei ole mitään tekemistä oikean Iltalehden kanssa.

Huijaussivustolle johtavaa linkkiä jaetaan Facebookissa. Siinä puhutaan esimerkiksi suurimmasta Leijonan luolassa koskaan tehdystä sopimuksesta ja elämänlaatua parantavasta ideasta.

Tarkkaan suunnitellussa artikkelissa kerrotaan tekaistu tarina Leijonan luola -jaksosta, jossa ”esitellään uutta bitcoin-kaupankäyntialustaa”.

Huijauksen paljastaa kuitenkin verkko-osoite, joka ei ole muotoa ”Iltalehti.fi”. Joku saattaisi myös kummastella huonolla suomella kirjoitettua otsikkoa.

Jutussa Leijonan Luola -ohjelmassa oikeastikin olleen Saga Forssin sekä Ari Lahden suuhun on laitettu alustaa kehuvia lauseita. Huijausartikkelissa kerrotaan myös, että kyseessä olisi muka ollut Leijonan luolan historian suurin diili.

Kyseessä on huijaus, ja tältä se näyttää:

Todellinen valeuutinen. Koko vale-Iltalehden sivusto ja sen linkit ovat huijausta.

Valeartikkelissa väitetään, että Iltalehti olisi testannut kyseistä bitcoin-alustaa.Testissä toimittaja kehuu talletuksiensa kasvua. Huijauksessa väitetään, että 200 eurolla oltaisiin tehty parissa viikossa 7300 euron voitot. Lopuksi ”toimittaja” toteaa voittojen olleen niin suuria, että hän ”saattaa jopa irtisanoutua”.

Huijaussivun lopussa ohjataan käyttäjiä sijoittamaan omia rahojaan huijaukseen.Siinä pyritään saamaan käyttäjä rekisteröitymään alustalle ja antamaan tilitietonsa kuvaohjeiden kera. Lopussa on monia linkkejä, joihin lukija halutaan ohjata.

Jos kyseiselle sivulle jostain syystä eksyy, ei linkkejä kannata availla tai ainakaan tietojaan missään tapauksessa antaa mihinkään.