Keskusrikospoliisin Kyberkeskus varoittaa liikkeellä olevista venäjänkielisistä huijauspuheluista. Poliisin mukaan huijarit pyrkivät saamaan puheluissa uhria luovuttamaan tietojaan.

”Puheluissa venäjää puhuva soittaja on esittäytynyt viranomaiseksi tai pankkivirkailijaksi, ja pyrkinyt saamaan uhrin pankkitietoja tai uhrin tekemään rahasiirtoja”, Kyberkeskuksen Twitter-tilillä kerrotaan.

Poliisi kertoo saaneensa lokakuusta lähtien venäjänkielisistä kalastelupuheluista useita kymmeniä rikosilmoituksia. Ihmisiltä on saatu huijattua rahaa, sillä puheluiden rikoshyöty on poliisin mukaan yli 200 000 euroa.

Jos olet luovuttanut tietojasi, ole heti yhteydessä omaan pankkiisi, jotta tilisi voidaan suojata.

”Jos epäilet pankkitietojesi joutuneen vääriin käsiin, ota ensin yhteyttä pankkiisi ja tee sitten rikosilmoitus poliisille”, Kyberkeskus ohjeistaa.

Liikkeellä on nyt todella paljon erilaisia huijauskampanjoita, joten kannattaa olla todella tarkkana puheluiden, tekstiviestien ja someyhteydenottojen kanssa. Esimerkiksi Flubot-haittaohjelmaa ja kallista tilausansaa levittävä tekstiviestihuijaus on erittäin aktiivinen.