Euroopan Unioni on julkistanut uuden digistrategiansa. EU käsittelee siinä tekoälyjen kehittämistä, datan sisämarkkinoita sekä erillisen yksikön perustamista kyberturvallisuutta silmällä pitäen.

Apple Insider kertoo, että heti digistrategian julkaisun jälkimainingeissa maailman finanssijohtajat kokoontuivat Riadiin keskustelemaan, kuinka luoda globaali järjestelmä digitaaliselle verotukselle.

”Ensimmäistä kertaa G20-jäsenten keskuudessa on laaja yhteisymmärrys siitä, että tarvitsemme uuden sisäisen verotusjärjestelmän”, Ranskan talousministeri Bruno Le Maire sanoi.

”Meidän on käsiteltävä sitä kuinka digitaaliset yhtiöt tekevät voittoa monissa valtioissa ilman minkäänlaista fyysistä läsnäoloa, mikä tarkoittaa sitä, että ne eivät maksa asiaankuuluvan kokoisia veroja. Meidän on myös puitava minimiverotuksen avainkysymystä sekä riskiä siitä, että valtiot kilpailevat mahdollisimman alhaisilla veroilla”, Le Maire kommentoi.

”Sanotaan asia suoraan: joko meillä on vuoden 2020 loppuun mennessä kansainvälinen ratkaisu, joka on selvästi kaikkien valtioiden ja digitaalisten yhtiöiden edun mukaista, tai sitten ratkaisua ei synny, ja jokaisen valtion omat verotukset astuvat voimaan”, Le Maire kiteyttää.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on yhteisten pelisääntöjen kannalla jopa siinä määrin, että se uhkaa tullimaksuilla niitä valtioita, jotka eivät tätä yhteistä järjestelmää suostu käyttämään.

”Olemme johdonmukaisesti sanoneet, että digitaalisten palveluiden verotustavat syrjivät digitaalisia yhtiöitä, erityisesti kourallista yhdysvaltalaisia yhtiöitä”, valtiovarainministeri Steven Mnuchin kommentoi Reutersille.

”Presidentti [Trump] oli selväsanainen siitä, että tulemme määräämään vastaavan kokoisia tulleja.”