Venäjä hidasti keskiviikkona Twitterin toimintaa rangaistuksena siitä, ettei yhtiö ollut poistanut julkaisuja, jotka Kreml katsoo laittomiksi tai mielenosoituksiin yllyttäviksi. Rajoitustoimet kohdistuivat erityisesti oppositiojohtaja Aleksei Navalnyitä tukevista mielenosoituksista julkaistuihin kuviin ja videoihin.

CNN:n mukaan Venäjän mediaa valvova elin Roskomnadzor hidasti kuvien ja videoiden lähettämistä palveluun siten, että mobiililiikennettä hidastettiin 100 prosentilla ja työpöytälaitteista tulevaa liikennettä 50 prosenttia. Tekstiviestejä hidastus ei koskenut, sillä käyttäjien välistä yhteydenpitoa ei haluttu vaikeuttaa.

Samoihin aikoihin keskiviikkona moni Venäjän hallituksen verkkosivuista kaatui. Esimerkiksi Kremlin sekä Venäjän parlamentin sivut olivat keskiviikkona pois käytöstä ympäri koko maan. Maan viestintäministeriön mukaan vika johtui tietoliikenneyhtiö Rostelecomin käyttämistä viallisista reitittimistä.

Hallituksen sivustot on saatu jälleen toimimaan, mutta Twitter toimii edelleen rajoitetusti. Roskomnadzorin mukaan rajoitustoimissa on kyse siitä, että amerikkalaisyhtiön tulee toimia Venäjän maaperällä paikallisten lakien mukaan. Palvelun hidastaminen jatkuu niin kauan, kunnes yhtiö on poistanut kaikki Venäjän hallituksen kieltämät sisällöt alustaltaan.

Rajoitukset perustuvat 1. helmikuuta voimaan astuneeseen lakiin, jonka mukaan somepalvelut ovat itse vastuussa laittoman sisällön tunnistamisesta ja estämisestä.