Autonomisella sodankäynnillä on kuitenkin vielä pitkä taival edessään. Esimerkiksi Venäjän puoliautonomiset robottipanssarivaunut ovat osoittautuneet lähes hyödyttömiksi, kirjoittaa Futurism-sivusto.

Venäjä käytti robottipanssarivaunuja ensimmäistä kertaa taistelussa Syyriassa vuonna 2018. Kauko-ohjattavissa tankeissa ilmeni paljon vikoja, kun ne päästettiin tantereelle, The National Interest -sivusto kertoo.

Muun muassa tankkien havainnointikyvyssä oli puutteita. Tankit pystyivät havaitsemaan kohteen tai esteen kahden kilometrin etäisyydeltä, joka oli kolmannes luvatusta.

Vaunujen epävakaa kulku häiritsi niissä olevien aseiden ja sensoreiden tarkkuutta, ja tulituskäskyjä antaneet sotilaat saivat odottaa tuloksia pitkään viiveajan vuoksi.

Lisäksi tankin kauko-ohjattavuus putosi kolmesta kilometristä 400 metriin, jos tielle sattui suuri este kuten rakennus. Tankkia ohjanneen sotilaan piti siirtyä itse lähes samaan kohtaan, jossa tankkikin oli.

YouTube-videolla kuvataan Venäjän Uran-9-sotilasrobotin testiajo. Panssarivaunu on varustettu konekivääreillä, tykeillä ja panssarintorjunta-aseella.