Venäläiset eivät ilmeisesti ja vähemmän yllättäen aio jättää väliin tätäkään presidentinvaalikierrosta Yhdysvalloissa. Selvänä pidetään Venäjän roolia Hillary Clintonin kampittamisessa edellisvaaleissa. Tälläkin kertaa haittaa pyritään tekemään Donald Trumpin vastaehdokkaalle.

Reuters kirjoittaa, että sen saamien tietojen mukaan kyberhyökkäyksen kohteena on ollut Joe Bidenin kampanjan takana olevista firmoista tärkein, viestintätoimisto SKDK (SKDKnickerbocker). Lähteiden mukaan Microsoft olisi havainnut hyökkäykset ja varoittanut kohdetta. Hyökkääjäksi epäiltiin Venäjän valtion palkoissa olevia hakkereita.

Nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan SKDK:n tietoturvajärjestelyt olivat kunnossa, joten tietoja ei päästy varastamaan. Edellisten vaalien alla demokraattipuolueen piiristä varastettiin runsaasti materiaalia, esimerkiksi sähköposteja. Näistä levitettiin Clintonin kannalta kielteisiä valittuja paloja ja vaaleissa vaaka kallistuikin täpärästi Trumpin eduksi.

Reuters on yrittänyt saada kommentteja asiaan niin Microsoftilta, SKDK:lta kuin Bidenin esikunnasta. Kukaan ei ole halunnut sanoa asiasta mitään. Hyökkäysyritykset ja Microsoftin osuuden niiden paljastamisessa on kuitenkin varmistanut kolme erillistä lähdettä.

SKDK:lla on läheiset suhteet demokraattipuolueeseen. Toki on mahdollista, että hakkerit olisivat olleet kiinnostuneita jostakin muusta firman asiakkaasta kuin presidenttiehdokkaasta, mutta tässä tilanteessa Biden on ilmeisin kohde.