Venäläinen hakukoneyhtiö laajentaa datakeskuksensa kaksinkertaiseksi nykyisestä. Uusi rakennus noudattaa ulkonäöltään jo toiminnassa olevan datakeskuksen linjaa eli rakennuksen muodossa korostuu aerodynaaminen lentokoneen siipi. Uudisrakennukset liitetään vanhoihin yhdyskäytävällä.

Mäntsälän Yrityskehitys toteaa tyytyväisenä, että Yandexin tontti on aikanaan myyty riittävän suurena, mikä mahdollistaa tulevaisuudessa uudetkin laajennukset. Kapulin yritysalueella on myös varma sähkönsaanti, sillä alueelle johtaa kolme 110 kV:n sähkölinjaa.

Länsiväylä tietää kertoa, että uudesta datakeskuksesta tulee yli 70 metriä pitkä ja lähes 60 metriä leveä, pinta-ala on 11 379 neliömetriä. Rakennuksen korkeus on 16 metriä.

Yandexilla on Länsiväylän mukaan varaus kaikkiaan neljän ison rakennukseen tekemiseen. Yhden katon alla on viisi konesalia, joten nyt luvan saaneen rakennuksen valmistuttua niitä on käytössä jo kymmenen.

Laajennus työllistää paljon väkeä rakennusvaiheessa, mutta sen lopullisesta työllisyysvaikutuksesta ei ole vielä arvioita. Nyt Yandexilla on palkkalistoillaan Mäntsälässä 16 ihmistä.

Yhtiö on Mänsälälän suurin veronmaksaja ja muutenkin hyödyllinen yhteisön jäsen. Esimerkiksi sen hukkalämpöä käytetään kaukolämpöverkossa.