Intian suurin matkapuhelinverkkoyhtiö Jio on vahingossa paljastanut miljoonien käyttäjien arkaluonteista tietoa ihmisten koronavirusoireista, uutisoi Tech Crunch.

Tiedot paljastuivat yhtiön kehittämästä oireiden seurantasovelluksesta, johon käyttäjät ovat voineet itse kirjata kokemiaan koronaoireita. Tietoturvatutkija Anurag Senin löytämää tietokantaa ei oltu suojattu salasanalla.

Jio on sulkenut tietokannan, eikä siihen pääse enää käsiksi. On epäselvää, pääsikö tietoihin Senin lisäksi käsiksi kukaan muu.

Datan perusteella pystyi päättelemään käyttäjän listaamien oireiden lisäksi myös muun muassa missä nämä olivat liikkuneet sekä seuraamaan näiden netinkäyttöä. Tech Crunch onnistui paikantamaan käyttäjien koteja tietokannasta löytyneiden koordinaattitietojen avulla.

Tämänkaltaiset tapaukset ovat toki aina hyvin kiusallisia, mutta Jion kannalta hikikarpaloiden kokoa ja virtausnopeutta lisää varmasti se, että vasta hiljattain Facebook sijoitti yhtiöön 5,7 miljardia dollaria. Jion omistaa monialayhtiö Reliance.