Tuoreessa oikeuskanteessa kerrotaan erään Amazonin varastotyöntekijän sairastuneen työpaikallaan, mikä johti lopulta hänen serkkunsa sairastumiseen ja kuolemaan.

New Yorkissa nostetun kanteen takana on kolme Staten Islandilla sijaitsevan varaston työntekijää perheineen, kirjoittaa Reuters. Kyseisessä varastossa työskentelee yhteensä 5000 henkilöä.

Kanteen nostaneiden työntekijöiden mielestä Amazon on pyrkinyt nostamaan tuottavuutta turvallisuuden kustannuksella. He syyttävät yhtiön pakottavan työntekijänsä ”huimaavaan työtahtiin, vaikka se tarkoittaisi tinkimistä turvaväleistä, käsienpesusta ja työtilojen desinfioinnista”.

Koronapandemia on satanut rahallisesti Amazonin laariin, sillä ihmisten eristäytyminen omiin koteihinsa on lisännyt verkkokaupan suosiota räjähdysmäisesti. Samalla koronaviruksesta koituu tietysti myös kuluja. Reutersin mukaan Amazon käyttää kuluvan vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli 800 miljoonaa dollaria koronavirukselta suojautumiseen esimerkiksi tehokkaammalla siivouksella ja kasvomaskeilla. Monien mielestä Amazonin tekemät toimenpiteet työntekijöidensä suojelemiseksi ovat olleet tästä huolimatta riittämättömiä.