Verkkokauppa.com avaa uuden, vain suomalaisyritysten tuotteita myyvän Verkkokauppa.fi-alustan. Yritykset voivat hakea pääsyä uuteen verkkokauppaan kesän ajan.

Verkkokauppa.com kertoo järjestävänsä elokuussa online-tilaisuuden, jossa yritykset pääsevät kertomaan tuotteistaan. Lopullisen valinnan verkkokauppaan valittavista tuotteista tekee paneeli, johon kuuluu muun muassa Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka.

Porkan mukaan koronaviruspandemia toi mukanaan kaksi pysyvää muutosta suomalaiskuluttajien käyttäytymisessä. Liikkumisrajoitusten ja etätyön myötä yhä useampi kuluttaja etsi ja tutustui tuotteisiin verkossa.

”Alkukeväästä oli nähtävillä, että verkkokävijät kasvavat, ja kävijöitä ja ostajia on tullut uusista segmenteistä. Verkkokauppaan tutustuttiin mahdollisesti ensimmäistä kertaa. Kun ostokokemus on ollut mieluisa, uskomme että se on havaittu hyväksi tavaksi tehdä ostoksia myös tulevaisuudessa.”

Toinen pysyvä muutos koronakeväästä on, että yhä useampi kuluttaja suosii kotimaisia tuotteita ja kotimaisia toimijoita.

”Monelle kotimaiselle toimijalle oli tärkeää löytää uusia kanavia saada tuotteensa näkyväksi ja myytäväksi. Tässä kohtaa näimme, että meillä on mahdollisuus auttaa. Pystymme tarjoamaan sivuston, jolla oli viimekin vuonna 72 miljoonaa kävijää,” Porkka sanoo.

Toimitusjohtaja ei halua vielä tässä vaiheessa rajata tulevan Verkkokauppa.fin tuotevalikoimaa.

”Yhtiön koolla ja brändin tunnettuudella ei ole tässä kohtaa merkitystä. Jos tuote on mielenkiintoinen ja laadukas, haluamme tarjota sitä asiakkaillemme.”

Uusi myyntikanava auttaa suomalaisia yrityksiä, mutta myös Verkkokauppa.comilla on omat tavoitteensa kampanjalle.

”Jos tämän kampanjan avulla pystytään löytämään uusia ja mielenkiintoisia tuotteita, se tuo varmasti myös uusia asiakkaita sivustollemme,” Porkka sanoo.