Elektroniikkakauppana tunnetuksi tullut Verkkokauppa.com kävi tuotteensa läpi ja listasi vuoden kovimmat nousijat elektroniikka- ja välinerintamalla.

Listalle nousivat muun muassa langattomat TWS-kuulokkeet, lihashuoltovasarat, painotetut hulavanteet ja sähköpotkulaudat.

Käytännössä kyse on tietenkin prosentuaalisista muutoksista, eli jos viime vuonna myytiin 1 tuote ja tänä vuonna 2, niin kysynnässä on 100 prosentin nousu. Kappalemääriä ei kerrota. Kiintoisaa dataa yhtä kaikki!

Verkkokauppa.comin mukaan vuoden kovimman nousun ovat tehneet aidosti johdottomat True Wireless -kuulokkeet. Niiden kysyntä on kasvanut kuluvan vuoden aikana yli 220 prosenttia.

Kategorian ykköstuotteen eli Apple AirPodsien rinnalle on noussut suuri joukko kilpailevia kuulokkeita esimerkiksi Happy Plugsilta, JBL:ltä, Under Armourilta ja ProCasterilta.

True Wireless -kuulokkeiden valikoiman laajentuminen on käytännössä nujertanut välijohdollisten bluetooth-nappikuulokkeiden kysynnän, arvioi tiedotteessa Verkkokauppa.comin kaupallinen johtaja Vesa Järveläinen.

Myös erilaiset hyvinvointiin ja treenaamiseen liittyvät välineet kasvattivat tasaisesti suosiotaan vuonna 2019. Lihashuoltovasara ja painotettu hulavanne olivat loppuvuoden nousijat.

Alunperin fysioterapeuttien vastaanotoilta tuttua, sittemmin kuluttajakauppaan matkannutta lihashuoltovasaraa käytetään palautumiseen kovan lihastreenin jälkeen. Myös painotetut, keskivartalon aktivoimiseen tarkoitetut hulavanteet kasvattivat suosiotaan.

Verkkokauppa.comin mukaan myös sähköpotkulautojen myynti kasvoi kuluvana vuonna roimasti, 160 prosenttia edellisvuodesta. Sen sijaan esimerkiksi pari vuotta sitten suositut sähköiset tasapainoskootterit eli hooverboardit jäivät hetken villitykseksi, ja niitä ei Järveläisen enää edes myydä.

Hänen mukaan äänentoistolaitteiden tuoteperheessä myös älykaiuttimien kysyntä tulee kasvamaan entisestään vuonna 2020. Älykaiuttimet viehättävät kuluttajia, koska ne toimivat saumattomasti kodin muiden älylaitteiden kanssa ja tarjoavat musiikintoistoa laajempia toiminnallisuuksia puhelinsoitoista kalenterimuistutuksiin.