Keskiverto Mikrobitin lukija on oletettavasti hyvin perehtynyt tietokoneensa toimintaan ja ominaisuuksiin ja käyttötarkoituksia voi olla monia, pelaamisesta koodaamiseen tai vaikkapa videoeditointiin.

Sitten on iso joukko ihmisiä, joita laitteistot tai ohjelmistot eivät samalla tavalla kiinnosta, kunhan kone hoitaa hommansa. Monelle tällaiselle voi Chromebook olla oivallinen valinta.

Vertailimme viiden eri valmistajan Chromebookeja. Kaikille yhteinen nimittäjä ja vahvuus oli rajoittuneisuus. Käyttökokemus on siisti, päivitykset hoituvat hyvin huomaamattomasti ja tietoturva on hyvällä mallilla.

Äkkivilkaisulla testin Chromebookit muistuttavat paljon toisiaan suunnilleen saman kokoisina ja painoisina, mutta tarkempi tutkailu osoittaa, että toisissa laitteissa on käytetty huomattavasti edistyksellisempää tekniikkaa kun toisissa.

Tämä näkyy myös hinnoissa, sillä hintahaarukka yltää 250 eurosta aina 900 euroon saakka. Rahalla saa laatua ja ominaisuuksia, mutta hinnanousu onkin sitten melkoinen. Testivoittaja HP on kalleimmasta päästä, mutta ei kuitenkaan kaikkein kallein.

Koko testin ja testaajan kommentit löydät täältä.