Etenkin jalkapallon ystävillä on viime viikkoina ollut päänraapimisen paikka: mistä palveluista kannattaa maksaa saadakseen nähtäväkseen sopivan futisannoksen? Tilanne on muuttunut ratkaisevasti viime kaudesta.

Vielä viime kaudella Viasat/Viaplay oli monelle selvä ykkösvalinta. Se näytti mestarien liigan lisäksi otteluita Englannin, Espanjan, Italian ja Ranskan liigoista. Nyt osa noista on siirtynyt muihin palveluihin.

Etenkin mestarien liigan menetys oli monelle Viasatin asiakkaalle katkera pala. Nuo huippuottelut näkyvät nyt Cmore-palvelussa samoin kuin Eurooppa-liiga ja Espanjan La Liga.

Italian Serie A siirtyi Ruutu-palveluun. Menetysten vastapainoksi Viasat hankki Saksan Bundesliigan oikeudet ja lisäksi se näyttää uutuutena otteluita Belgian, Hollannin ja Skotlannin liigoista. Mukana on myös paljon eurooppalaisia maaotteluita uudesta UEFA:n kansojen liigasta.

Suorat urheilulähetykset kiinnostavat yllättäen myös Facebookia. BBC kirjoittaa, että FB on haalinut pitkin poikin maailmaa eri urheilusarjojen lähetysoikeuksia. Tuorein kaappaus on Espanjan La Liga, jota Facebook lähettää kolmen seuraavan vuoden ajan yksinoikeudella Intiassa ja lukuisissa muissa Aasian maissa.

Eurooppaan tällä sopimuksella ei ole vaikutusta, mutta se on selvä merkki siitä, että myös täkäläiset sarjat kiinnostavat amerikkalaisia jättejä. Amazonilla on jo sopimus, jonka mukaan osa Englannin Premier-liigan otteluista siirtyy tämän kauden jälkeen sen Prime-palveluun ainakin Britanniassa.

Netflixiä ei kiinnosta urheilutapahtumien suoratoisto. Rahaa olisi, mutta ei haluja seurata kilpailijoiden vanavedessä. ”Emme tee suoria uutislähetyksiä, emme myöskään urheilulähetyksiä”, toimitusjohtaja Reed Hastings on vakuuttanut.

Lähde: Tivi