Kaksi suositun Valorant-videopeliaiheisen verkkosivuston TheSpike.gg:n kirjoittajaa on tullut julkisuuteen sivuston johdon rahankäytön ongelmien vuoksi, uutisoi Business Insider (maksumuurin takana).

Kirjoittajille on palkkasaatavia rästissä yhteensä 40 000 dollaria ja tilanne on levällään kuin Jokisen eväät. Toimitusjohtaja itse on rahaa käytellyt varsin avokätisesti hyvinkin hämäriin juttuihin, mutta väittää nyt, että sivuston ylläpidolta on rahat loppu.

Sivusto avattiin vuoden 2020 puolivälissä ja on nopeasti noussut suosituksi Valorant-fanien keskuudessa. Sivuston ylläpidossa on ollut sekä täysipäiväinen kehittäjä että osa-aikaisia kirjoittajia, jotka nyt penäävät rahojaan sivuston perustajalta.

Business Insiderin mukaan toimitusjohtajana toimineella perustajalla on aiemminkin ollut kyseenalaista rahankäyttöä. Vuonna 2014 hän perusti CS:GO-peliin niin sanottuja pelaajien skinejä myyneen kauppapaikan, joka rikkoi pelin kehittäjän käyttöehtoja ja suljettiin dramaattisesti vuonna 2018.

Perustaja oli kuitenkin hypännyt kelkasta jo vuonna 2017 perustaakseen e-urheilujoukkueen, joka toimi vuoden verran ja jonka jäsenille hän jätti maksamatta tuhansien dollareiden palkkiot.

Epämääräinen historia ei kanssaperustajia haitannut, kun uusi sivusto pystytettiin huhtikuussa 2020. Perustaja itse kertoi käyttäneensä sivuston pystyttämiseen ja ylläpitoon satoja tuhansia dollareita.

Viime syksynä valikoitua sivuston väkeä lennätettiin keskellä koronapandemiaa Maltalle, jossa heitä odotti yltäkylläinen tarjoilu kokaiinia ja striptease-tanssijoita, lähteet ovat kertoneet. Johtajan itsensä kerrotaan olleen puolet ajasta sammuneena liiasta alkoholista ja huumeista.

Johtaja itse on nyt myöntänyt, että on sivuston työntekijöille rahaa velkaa, ja selittelee sotkuja sillä, että sivuston rahat olisivat loppuneet kesken, mitä kaikki osapuolet eivät kuitenkaan usko. Johtajan mukaan kaikki rästit kyllä maksetaan ja hän itse jättäytyy pois kuvioista. Epäselvää on, miten sivuston käy tulevaisuudessa.