Koronan vuoksi moni sinkku kärvistelee kotona yksin ja hinku tavata uusia ihmisiä on kova. Sosiaalinen eristäytyminen ja monessa maassa käytössä olevat suojaetäisyydet kuitenkin estävät perinteisen deittailun.

Parantaakseen ihmisten välistä kontaktia Tinder on lähikuukausien aikana ottamassa käyttöön omat videopuhelut. Toimitusjohtaja Elie Seidman sanoo The Vergen haastattelussa, että videopuheluista on tulossa pysyvä ominaisuus, jonka kehitystä korona vain vauhdittaa. Hän uskoo sen vetoavan erityisesti nuoreen käyttäjäkuntaan, joka on viettänyt suuren osan elämästään sosiaalisen median parissa.

Deittisovelluksen videopuhelu saa varmasti monen nousemaan takajaloilleen mahdollisen seksuaalisen häirinnän riskin takia, mutta Seidman perustelee ominaisuutta nimenomaan turvallisena ratkaisuna. Videopuhelun soittaminen vaatii erillisen hyväksynnän molemmilta osapuolilta, minkä lisäksi häirikön voi Tinderissä estää helposti yhdellä klikkauksella. Tavallisesti videopuheluita varten siirrytään erillisiin sovelluksiin, joten häiriköllä on käytössään useampi yhteystieto.

Videopuheluita tullaan valvomaan tekoälyn avulla. Mikäli esimerkiksi toinen osapuoli päättää vilauttaa sukupuolielimiään kameralle, tekoäly tunnistaa tämän ja raportoi käyttäjän ylläpidolle. Tässä mielessä yksityisyys joudutaan uhraamaan turvallisuuden nimissä, Seidman myöntää.

Ruutukaappausten estämistä Seidman ei kuitenkaan pysty lupaamaan, sillä se riippuu myös laitevalmistajista.

”Teemme kaiken voitavamme, jotta videopuheluista ei voi ottaa ruutukaappauksia.”