Halukkaat vanhemman Windows-version käyttäjät voivat yhä päivittää ilmaiseksi Windows 10:een Microsoftin avustavia teknologioita käyttäville suunnattuun tarjoukseen tarttumalla.

Windowsin avustavia teknologioita käyttäville tarkoitettu päivitystarjous päättyy ensi sunnuntaina, 31. joulukuuta. Takarajan jälkeen Windows 10:een saattaa olla yhä mahdollista päivittää vanhan Windows 7:n tai 8.1:n lisenssiavaimen avulla. Takeita kikan toimivuudesta ei kuitenkaan ole.

Microsoft päätti tarjota Windows 10:iä ilmaisena päivityksenä kaikille Windows 7- ja 8.1-käyttäjille ensimmäisen vuoden ajan. Virallisesti päivitystarjous päättyi 29. heinäkuuta vuonna 2016, mutta sen jälkeen käyttöjärjestelmän on voinut yhä asentaa vanhemman Windows-version lisenssiavainta käyttämällä.

Vuoden 2018 alusta lähtien Windows 10:stä joutuu pulittamaan versiosta riippuen yli 100 tai 150 euroa. Esimerkiksi Windows 10 Homen voi lunastaa itselleen noin 120 eurolla, pro-lisenssi puolestaan maksaa noin 170 euroa.

Windows 10 on monella tavalla uudenlainen Windows-versio. Toisin kuin vanhemmat versiot, perustuu Windows 10 palvelumalliin, jossa käyttäjä saa aina käyttöönsä käyttöjärjestelmän tuoreimman version. Tavallisesti ominaisuuspäivityksiä ilmestyy kaksi kappaletta vuodessa, mikä on joidenkin mielestä turhan paljon.

Windows 10 on matkan varrella kerännyt myös runsaasti kritiikkiä käyttäjien yksityisyyden loukkaamisesta ja loputtomasta tiedonjanosta. Microsoft on kuitenkin lisännyt tietojenkeruun läpinäkyvyyttä yhteistyössä viranomaisten kanssa.