The Verge kertoo, että Microsoft vetää uusiksi yli sata ohjelmistoihin ja sovelluksiin liittyvää ikonia, ja myös Windows-käyttöjärjestelmän oma logo luo nahkansa.

Suurin osa kuvakkeista ei koe kovinkaan isoja muutoksia, mutta pienin muutoksin ikoniperheeseen saadaan merkittävästi yhtenäisempi ilme.

Windowsilla onkin eittämättä ollut painolastia ikivanhoista kuvaketyyleistä, ikonien ilme kun on poikennut toisistaan suuresti. Ei sinällään ihme, sillä osa kuvakkeista on peräisin vuosikymmenten takaa.

Uudet ikonit saavat niin uuden väripinnan kuin ulkonäön ja tyylittelynkin.

Itse Windowsinkin logo muuttuu yksivärisestä neliväriseksi: neliosaisen logon jokainen ruutu on sävyltään hivenen erilaista sinistä.

Ikonien uusiminen on osa Microsoftin pyrkimyksiä modernisoida sen palveluja ja ohjelmia Fluent Design -järjestelmän mukaisesti.

”Ikonien uudistamisessa oli kaksi suurempaa suunnitteluhaastetta. Me halusimme viestiä innovaatiota ja muutosta samalla, kun halusimme säilyttää tuttuuden tunteen asiakkaitamme varten. Meidän oli myös kehitettävä joustava ja avoin suunnittelujärjestelmä, joka kattaisi kookkaan kontekstien kirjon mutta olisi samalla uskollinen Microsoftille”, selittää Microsoft-pomo Jon Friedman.