Joukkoliikenteen lippujen ostaminen ja myös lataaminen netin kautta on ollut arkipäivää monin paikoin jo pitkään. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen käyttäjät ovat myös tällaista mahdollisuutta odottaneet jo kauan. Kausien tai arvon lataaminen kortille palvelupisteissä tai automaateilla on tuntunut varsin kömpelöltä ja jälkeenjääneeltä tavalta.

Helsingin seudun liikenne kertoo, että HSL-kortin nettilataus saadaan käyttöön ensi viikon maanantaina 8. kesäkuuta. Palvelussa voi ladata HSL-kortille kausilippuja ja arvoa eli rahaa. Netistä ostetut liput siirtyvät HSL-kortille, kun korttia näyttää kortinlukijalle.

HSL-korttipalvelu julkaistaan aluksi beetaversiona.

”Olemme testanneet HSL-kortin nettilataamista kutsujoukon kanssa maaliskuusta lähtien. Innostuneita testaajia ilmoittautui mukaan kiitettävästi, mutta poikkeuksellisen kevään takia testikäyttäjillä on ollut tavanomaista vähemmän tarvetta lippujen ostamiseen. Niinpä avaamme palvelun nyt beetaversiona kaikille käyttäjille ja jatkamme palautteen keräämistä ja palvelun kehittämistä yhdessä asiakkaiden kanssa”, osastonjohtaja Mari Flink kertoo tiedotteessa.

HSL:n tiedossa on bugi, joka voi johtaa aiheettomaan virheilmoitukseen, kun asiakas näyttää korttia kortinlukijalla siirtääkseen HSL-korttipalvelussa ostamansa kausilipun tai arvon kortille. Virheilmoituksesta verkosta ostettu kausilippu ja arvo siirtyvät kortille ja asiakas voi käyttää niitä matkansa maksamiseen.

Aiheeton virheilmoitus näyttää esiintyvän noin yhdessä prosentissa ostotapahtumia.

”Virheestä huolimatta palvelu toimii kuten pitää liki kaikissa tapauksissa. Halusimme tuoda paljon toivotun nettilatauksen laajempaan käyttöön, sillä erityisesti nyt koronapandemian aikana on tarvetta uudelle digimyyntikanavalle, jossa voi ladata HSL-kortin omalla puhelimella tai tietokoneella”, johtava mobiili- ja nettimyynnin asiantuntija Satu Rönnqvist toteaa tiedotteessa.