Twitter alkaa tulevaisuudessa merkitä julkaisuja, joiden se on todennut olevan salakavalasti muokattuja. Jatkuvaksi riesaksi ovat nousseet viime vuosina erityisesti deepfake-videot eli julkisuudenhenkilöitä erehdyttävästi mallintavat väärennökset, joiden luomisessa on hyödynnetty tekoälyä. Lisäksi Twitterin varoitusmerkinnän saattavat ansaita vaivihkaa dubatut tai muuten äänen osalta muokatut videot, kirjoittaa Engadget.

Twitter arvioi muokattua sisältöä sen perusteella, onko siitä todennäköisesti merkittävää harmia tai vaaraa yleiselle turvallisuudelle.

Muutokset tulevat voimaan Twitterissä 5. maaliskuuta. Manipuloidun sisällön jakamisesta varoitetaan erikseen, jotta väärennökset eivät ainakaan vahingossa lähtisi leviämään sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin. Lisäksi muokatun sisällön näkyvyyttä voidaan rajoittaa.

Twitter lupasi ensimmäisen kerran jo viime vuonna, että deepfake-videoihin puututtaisiin. Deepfake-porno kiellettiin jo aiemmin, mutta nyt mielessä ovat mitä ilmeisimmin loppuvuodesta 2020 käytävät Yhdysvaltain presidentinvaalit. Uusilla säännöillä halutaan ehkäistä politiikkaan liittyviä deepfake-kohuja sekä valeinformaatioon perustuvia kampanjoita.