19-vuotias ranskalaismies pidätettiin viime syyskuussa tehdyn myymälävarkaudesta vuoksi. Mies yritti varastaa kaupasta jo toisen PlayStation 4 -konsolin. Asiasta uutisoi ranskalaislehti L’est Républicain.

Mies oli hakenut hyllystä uuden konsolin ja kävellyt tämän jälkeen kaupan hedelmä- ja vihannesosastolle. Mies punnitsi konsolin, kiinnitti siihen etikettitarran ja suuntasi itsepalvelukassalle.

Kassalla 340 euron konsolin hinnaksi tuli uuden etiketin myötä 9,29 euroa. Mies suuntasi ulos kaupasta, mutta ei jäänyt kiinni kuin vasta toisella kerralla.

Mies suuntasi kauppaan varastamaan uuden PlayStation 4 -konsolin, jolloin poliisi pidätti hänet. Mies kertoi tarvitsevansa rahaa ja myyneensä ensimmäisen konsolin 100 eurolla saadakseen junaliput takaisin kotiin.

Mies ei tullut oikeudenkäyntiin viime viikolla. Lehden mukaan hänet tuomittiin neljäksi kuukaudeksi vankilaan.

Itsepalvelukassojen yleistymisen kerrotaan lisänneen myymälävarkauksien määrää maailmanlaajuisesti. Tekoälystä toivotaan apua: tuoreessa kokeessa kassoille lisätään edullisia kameroita, joiden välittämistä kuvista tekoäly tarkistaa, että skannattu viivakoodi ja kyseinen tuote vastaavat toisiaan. Näin viivakoodien väärinkäyttö voidaan huomata ja estää.