Kauan ennen ssd-levyjä, usb-tikkuja tai cd- ja dvd-levyjä levykkeet hallitsivat tietokonemaailmaa. Suurin osa ei ole käyttänyt levykkeitä vuosikymmeniin, jos koskaan. Vanha teknologia korvattiin uudella ja levykkeet ovat nykyisin lähes olemattomia tietokonemarkkinoilla.

Sivusto floppydisk.comin perustaja Tom Persky ei kuitenkaan usko, että levykkeet ovat hyödyttömiä. Persky korjaa, kierrättää ja myy levykkeitä kaikille, jotka haluavat vanhaa teknologiaa käsiinsä. Itse sivusto muistuttaa vanhoja 1990- ja 2000- luvun alun nettisivuja, TechSpot kertoo.

Persky kertoo kirjassaan, miltä aloilta sivusto saa eniten tilauksia. Perskyn mukaan 1990-luvulla rakennetut teollisuuslaitteet on tehty kestämään useita vuosikymmeniä ja käyttävät rakennusaikakauden parasta teknologiaa.

Toinen merkittävä ostoryhmä on terveysalan yhtiöt, sillä jotkin hoitoon käytettävät laitteet hyödyntävät edelleen levykkeitä. Eräs asiakasryhmä on myös harrastajat, jotka ostavat monia kymmeniä levykkeitä kerrallaan.

Suurin asiakas on kuitenkin lentoyhtiöt, jotka ostavat jatkuvasti uusia levykkeitä. Noin puolet lentoyhtiöiden laivastosta on yli 20 vuotta vanhoja ja tarvitsevat edelleen levykkeitä avioniikan toimintaan.

Persky on nähtävästi todistanut, että levykkeille on nykymaailmassakin tarvetta. Jotkin maat aikovat kuitenkin päästä levykkeistä eroon lopullisesti. Japanin digitaaliministeri julisti hiljattain sodan levykkeitä vastaan. Ministeri tahtoo hallituksen muuttavan sääntelyä, jotta yhtiöt joutuisivat vaihtamaan levykkeet parempiin tallennusvaihtoehtoihin.