Amerikkalainen PCWorld on testannut Dell Latitude 9510 -kannettavaa. Kyseessä on 2-in-1-tyyppinen kone, jossa näyttö kääntyy 360 astetta näppäimistön taakse. Samaan rahaan saa siis läppärin ja Windows-tabletin. Rahaa laitteesta joutuukin latomaan tiskiin runsaasti. Testin alkuhetkellä koneen hinta oli yli 4000 dollaria, mutta nyt kyseinen kokoonpano on myynnissä alehintaan 2827 dollaria. Halvimmillaan malliston alkupäähän pääsee käsiksi 1899 dollarilla.

Testikokoonpanon suoritin oli Intelin Comet Lake -sarjan Core i7-10810U, yhdysrakenteisella näytönohjaimella. Muistia koneessa oli 16 gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua. Kosketusnäytön resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä ja painoa 15-tuumaisella koneella on noin 1,5 kilogrammaa.

Paperilla kone ei vaikuta sen kummallisemmalta kuin monet sen kilpailijatkaan. Suoritintehoa mittaavissa testeissä se taisteli tasapäisesti muiden valmistajien vastaavien mallien kanssa.

Todellinen yllätys oli kuitenkin edessä akkutestin myötä. Uutuuskone nimittäin jaksoi täydellä akulla pyörittää 4k-tarkkuuden elokuvaa peräti 23 tuntia! Tulos on selvästi enemmän kuin vastaavilla koneilla yleensä. Lukema päihittää selvästi jopa virtapiheinä mainostetut Snapdragon-pohjaiset kannettavat, jotka jäävät Dellille selvästi jälkeen myös suorituskyvyssä. Mikäli päälle kytkettiin ”mukautuva virransäästö”, venyi akkukesto jopa 25 tuntiin. Elokuvanautintoon tällä ei havaittu olevan vaikutusta.

Kehuja kerää myös kannettavan harvinaisen muhkea äänentoisto. Jotain kritisoitavaakin sentään löytyy, Dellin webkameran laatu on lähes luokatonta.