Allekirjoitusta vailla olleen Yhdysvaltojen ja Britannian välisen sopimuksen piti vahvistaa brittiviranomaisten pääsy salattuihin WhatsApp-viesteihin, kunhan asiasta oli oikeuden päätös. Will Cathcartin mukaan näin ei kuitenkaan olisi asiain laita.

”Olimme yllättyneitä luettuamme [The Times of Londonin] jutun, emmekä ole tietoisia sellaisista keskusteluista, jotka pakottaisivat meidät muuttamaan sovelluksemme toimintaa”, Cathcart toteaa HackerNewsille. ”Uskomme, että ihmisillä on perustavaa laatua oleva oikeus yksityisiin keskusteluihin. [WhatsAppin käyttämä] päästä päähän -salaus pitää huolen siitä, että tuo oikeus toteutuu yli miljardilla käyttäjällä joka päivä”, hän päättää.

Facebookin omistama WhatsApp-pikaviestisovellus salaa käyttäjien lähettämät viestit. Kukaan muu ei pääse niitä lukemaan. Tämä ärsyttää viranomaisia, jotka toivovat käyttöönsä salauksen purun mahdollistavaa takaovea. Viranomaisten mukaan WhatsAppin salaus mahdollistaa laittomuudet, kuten lapsipornon levittämisen sekä rikollisten välisen viestinnän.

Myös Facebookin omistama toinen pikaviestisovellus Messenger sisältää mahdollisuuden salata viestit päästä päähän, mutta toiminto ei ole oletusarvoisesti kytkettynä käyttöön, vaan se täytyy aktivoida erikseen valitsemalla englanninkielisessä sovelluksessa vaihtoehto ”Secret Conversations”, Quartz vinkkaa.