Virolainen kyytipalveluyhtiö Bolt eli entinen Taxify on kerännyt 100 miljoonan euron rahoituksen lontoolaiselta sijoitusyhtiöltä Naya Capital Managementilta. Rahoituskierros nosti yhtiön arvon 1,7 miljardiin euroon.

Yhtiön mukaan uusi rahoitus auttaa markkinaosuuden nappaamisessa koronaviruksen runtelemalla taksi- ja kyytipalveluiden markkinalla. Suuret kansainväliset kilpailijat Uber ja Lyft ovat vähentäneet tuhansia työpaikkoja, kun rajoitustoimet ovat saaneet asiakkaat välttämään matkustamista.

”Seuraavien 12-18 kuukauden aikana meillä on mahdollisuus voittaa markkinaosuutta”, Boltin toimitusjohtaja Markus Villig kommentoi Reutersille.

”Vaikka kriisi on väliaikaisesti muuttanut tapaamme liikkua, pitkällä aikavälillä tilauskyytejä tukevat trendit, kuten henkilöautojen omistuksen väheneminen ja siirtymä kohti vihreämpää liikennettä, kasvavat edelleen.”

Huhtikuussa Bolt kääntyi myös Viron valtion puoleen ja pyysi 50 miljoonan euron luottotakausta, mutta tästä suunnitelmasta yhtiö on sittemmin luopunut. Villigin mukaan valtiolla ei ollut kiinnostusta tukea yhtiötä.

Bolt tarjoaa autokyytien lisäksi sähköpotkulautoja ja ruokatoimituksia. Ruokatoimitukset yhtiö on laajentanut tänä vuonna neljästä maasta 15:een.

Vuonna 2013 perustettu Bolt toimi aiemmin myös Suomessa. Tammikuussa yhtiön kerrottiin vetäytyvän Suomesta jo toisen kerran. Suomessa yhtiö aloitti toiminnan vuonna 2014.

Ensimmäisen kerran yhtiö poistui Suomesta 2017, mutta palasi uuden taksilain tultua voimaan seuraavana vuonna. Jo tuolloin yhtiö arvostettiin yli miljardiin euroon 151 miljoonan euron rahoituskierroksessa.

Nykyään Bolt toimii yli sadassa kaupungissa, pääosin Euroopassa ja Afrikassa.