Patenttihakemuksessa olleessa kuvassa vr-lasien ja ohjainten kanssa puuhaava ihminen seisoo matolla, jossa on käyttäjän tunnistavia antureita. Television päällä on Kinectin näköinen laite ja sen vieressä Xboxia muistuttava konsoli.

Asiasta uutisoinut Engadget huomauttaa, että Microsoft aiemmin ilmoitti, että se ei ole kehittämässä Xbox One -konsolille virtuaalitodellisuuteen liittyviä tuotteita. Mattoa koskeva patentti paljastaa, että yhtiö ei ole täysin luopunut vr-kehitysideoistaan.

Patenttihakemuksen mukaan vr-lasit voisivat havaita maton ja rajata turvallista pelitilaa sen avulla. Lisäksi hakemuksessa mietitään mahdollisuutta, että matto voisi antaa käyttäjälle tuntoaistiin perustuvaa palautetta esimerkiksi värisemällä.

Matto saattaa olla liian iso joihinkin tiloihin. Microsoftin patenttihakemuksessa esitetään ratkaisuksi, että matto voisi koostua koottavista laatoista.

Seuraavasta Xboxista eli koodinimellä Scarlett tunnetusta projektista kiertää huhuja. Sitä odotetaan markkinoille ennen joulua 2020. Silloin nähdään, onko Microsoft ottamassa uudestaan vr-laitteet mukaan konsolipelisuunnitelmiinsa.

Tehostetun todellisuuden HoloLens-laseista esiteltiin uusi versio helmikuussa. Se on kuitenkin yhä kallis ammattilaiskäyttöön suunnattu laite.