Windowsin käyttäminen on huomattavasti turvallisempaa virustorjunnan kanssa. Nykyään Windows 10:n sisäistä virusturvaa pidetään yleisesti riittävänä eikä erillistä torjuntaohjelmaa välttämättä tarvita. Aina kaikki ei kuitenkaan mene putkeen, kuten BitDefender-turvaohjelmiston käyttäjät hiljattain havaitsivat.

Microsoftin syyskuun päivityspaketti nimittäin tulkitaan BitDefenderin taholta troijalaiseksi. Seurauksena on se, että päivityksen asennus epäonnistuu, kun turvaohjelma puuttuu peliin. Joidenkin käyttäjien mukaan päivityksen manuaalinen asennus päättyy samaan pulmatilanteeseen.

Ongelma koskee Microsoftin Windows 10 -päivityksiä, joiden tunnisteet ovat KB4571756, KB4574727 sekä KB4570333. Ne on julkaistu 8. syyskuuta ja tarkoitettu Windows 10:n versioille 1903 sekä 1909.

Windows Update lataa ensin päivitykset Software Distribution -kansioon, jonka jälkeen asennusohjelma yrittää asentaa ne laitteelle. Tässä vaiheessa BitDefender puuttuu peliin sanoen, ettei käy. Sovelluksen mukaan kyseessä on Trojan.Ciusky.Gen.13, mikä ei luonnollisesti pidä paikkaansa.

Pulmasta kärsivien kannattaa odotella rauhassa korjausta BitDefenderiltä.