Kun Bungie julkaisi suursuositun Destiny 2 -toimintapelinsä syyskuun alussa, sitä ylistettiin ja syystä (arvio täällä). Peli on parhaiten hiottua räiskintää mitä markkinoilta löytyy, ja vaikka pelissä onkin selkeät puutteensa, se on ollut erittäin viihdyttävä kokonaisuus.

Fanit kuitenkin ovat olleet kärsimättömiä, ja etenkin loppuvaiheen eli endgamen ohut sisältö on saanut pelaajat kyllästymään. Kun Bungie kertoi mitä ensimmäinen virallinen lisäosa, Curse of Osiris tulisi sisältämään, fanien vastaanotto oli vähintäänkin laimeaa.

Kun Curse of Osiris viimein joulukuun alussa julkaistiin, se lisäsi suosittuun räiskintään uusia tehtäviä, ominaisuuksia ja nähtävää, mutta myös uusia bugeja.

Osa bugeista rikkoi pelin, osa niistä rikkoo vain tiettyjä asioita pelistä. Esimerkiksi hypetetty sädease Prometheus Lens oli niin hajalla, että se rikkoi koko moninpelitila Cruciblen kertaluokkaa paremmalla tehokkuudellaan.

Erittäin harvinaisten Exotic-varusteiden saamisen vaikeuteen kyllästyneitä puolestaan lepyteltiin erikoisesine Three of Coinsilla, joka lupasi kohottaa Exoticien esiintymistiheyttä.

Kuten Gamespot kertoo, Three of Coins ei vain toiminut millään selkeillä periaatteilla. Kuvauksessa todetaan vain ”Nostaa Exotic engramien löytymisen mahdollisuutta ympäri maailmaa. Efekti kestää 4 tuntia.” Se ei esimerkiksi kertonut miten paljon ToC Exoticien löytymistodennäköisyyksiä nostaa, tai mitä sisältyy termiin ”ympäri maailmaa”.

Kun fanit valittivat, että Three of Coinsien käytöstä ei tuntunut olevan mitään hyötyä, Bungie valotti miten vähän siitä on etua.

Erikoisraha nostaa Exoticien putoamistiheyttä vain 50 prosenttia. Se vaikuttaa vain jokaisen tehtävän päätteeksi arvottavaan aarresaaliiseen, eli maastossa vapaasti riehuville kolikosta ei ole mitään iloa. Tämä tuli monille pelaajille täytenä yllätyksenä.

Three of Coins ei myöskään toiminut kuten piti.

Se ei nimittäin toimi pidemmissä Heroic Strike -tehtävissä lainkaan, ja juurikin Heroic Striket korkeampine vaikeustasoineen ja parempine saaliineen ovat niitä tehtäviä, joita pelaajat jaksavat jauhaa.

Ymmärrettävästi pelaajat ovat tästä käärmeissään, etenkin kun Bungie on luvannut korvaavansa Three of Coinsien toiminnan vasta alkuvuodesta 2018.