Etenkin 5g-verkot tuntuvat pelottavan säteilykriittistä kansanosaa, mutta myös wlan-tukiasemat saavat epäileviä katseita osakseen. Tähän markkinarakoon nykyajan käärmeöljykauppiaat ovatkin päättäneet iskeä liukkaat näppinsä, The Verge kertoo.

Amazon-verkkokauppaan on nimittäin ilmestynyt tukiasemalle tarkoitettuja metallikoteloita, joiden luvataan ehkäisevän mahdollisia säteilyhaittoja. Kääntöpuolena tosin samalla heikkenee myös wlan-signaali, pahimmillaan kodin laitteet eivät pääse kotelon asentamisen jälkeen verkkoon laisinkaan. Radiotekniikkaa hiemankin tunteville Faradayn häkki on toki tuttu.

Kauppiaat tekevät tuotteillaan ilmeisen hyvää tiliä, sillä ilmeisesti kyseessä ovat vain ylihintaan myydyt ja uudelleen pakatut metalliset säilytyskotelot.

Itseään voi huvittaa käymällä lukemassa säteilysuojien saamaa asiakaspalautetta. Osalle käyttäjistä tuntuu tulleen yllätyksenä, että tukiaseman toimintakyky heikkenee oleellisesti, mikäli sen tuottamia radiosäteitä torjutaan. Toisille taas ”säteilysuodatus” ei ole ollut tarpeeksi voimakasta, vaan tilalle on pitänyt hankkia kunnon umpinainen peltilaatikko.